Stelling Maartje

Stelling: Twee keer gewonnen? Dan doe je even niet meer mee

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Maartje
Dammers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

6-3, 6-4, 7-6. Hè, wéér niet gelukt! Hoe vaak ik het ook probeerde, de clubkampioenschappen op mijn tennisvereniging won ik nooit. Ik was best goed in tennissen. Maar een ander meisje was net iets beter. Zij won áltijd. Uiteindelijk stopte ik met proberen, want ik toch nooit winnen van deze Serena Williams in de dop. In de sport duiken vaker mensen op die onverslaanbaar zijn. Denk maar aan sprinter Usain Bolt met z’n lange benen. Hij is al sinds 2008 wereldrecordhouder op de 100 meter. In veertien jaar tijd is het dus niemand gelukt om dat te breken. Frustrerend lijkt me dat!

Uitgesloten

Aan deze snelle loopvogel in het geel/groen/zwart moest ik denken toen ik las over een andere loopvogel met die kleuren: de kakapo. Die mag dan traag en dik zijn, net als Usain is-ie ook zo’n eeuwige winnaar. Al twee keer won-ie de Vogel van het Jaar-verkiezing in Nieuw-Zeeland. En nu mag-ie niet meer meedoen. De organisatie vindt dat ook andere vogels een plek in de spotlights verdienen. Onsportief, vinden veel mensen. De beste moet toch gewoon winnen? Maar ik snap de keuze wel. Als altijd dezelfde wint, dan is een wedstrijd toch niet meer interessant? En de kakapo mag volgend jaar gewoon weer meedoen. Dat is dan wel zo eerlijk.

Twee keer gewonnen? Dan doe je even niet meer mee.

Valentijn (9): Oneens

‘Dat vind ik echt niet kunnen. Je mag niemand buitensluiten. Je kunt de sterkste dan beter een keer voor spek en bonen mee laten doen of het moeilijker voor diegene maken. Dat als je met hockey of korfbal altijd wint je eerst vijf keer moet overpassen vóór je mag scoren.’

Sofia (10): Eens

‘Ik vind het wel een heel goed idee. Anders blijft maar steeds dezelfde winnen en krijgen anderen nooit een kans. Bij de voorleeswedstrijd op school wint steeds hetzelfde meisje, terwijl ik ook best graag zou winnen. Als zij een jaar niet meedoet, lukt me dat misschien wel.’

Anderen lazen ook: Stelling: elke manage moet voor de les ruiters wegen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook