Stelling Maartje

Stelling: Verplicht tandenpoetsen op school

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Maartje
Dammers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens met eindredacteur Maartje?

‘Doe je mond maar open. Ziet er goed uit. Tot over een half jaar.’ Precies zo verloopt elke tandartsbezoek bij mij. Ik zit vaak langer in de wachtkamer dan in de tandartsstoel. Ik heb nul gaatjes en nooit gedoe. Ik poets dan ook netjes twee keer per dag mijn tanden. Maar dat doet lang niet iedereen. Tandartsen zien steeds vaker kinderen met een slecht gebit in hun tandartsstoel. De schuldige? Corona! Nu krijg je van het virus zelf geen slechte tanden, maar we mochten erdoor een poos niet naar de tandarts en daardoor kwam bij veel mensen de klad erin. Ook bij het poetsen. Want dat vinden veel van jullie toch een gruwel!

Schuimschrobben

Maar corona heeft voor nog meer gebitsellende gezorgd, denken tandartsen. Doordat we veel thuis waren, werd er ook meer en vaker gesnoept. Terwijl je tanden eigenlijk maar zeven eet- en drinkmomenten per dag aan kunnen. Nu kan een gaatje prima gevuld, maar je moet met je tanden wel een heel leven door. Dus je kunt er maar beter heel zuinig op zijn. Om ervoor te zorgen dat elk gebit goed wordt gecheckt, denkt de Tweede Kamer er nu over na om vaker schooltandartsen in te zetten. Maar waarom zouden we het poetsen dan niet ook daar doen? Het scheelt thuis een hoop stress en met z’n allen lekker schrobben is ook veel gezelliger. Probeer met je mond vol schuim maar eens ‘goedemorgen’ te zeggen. Wedden dat je het uitproest van het lachen!

Stelling: Verplicht tandenpoetsen op school

Abel (11): Eens

‘Ik vind het een goed idee want dan vergeet echt niemand het meer. Ik denk dat het ook best grappig is om met z’n allen op school te poetsen. Ik poets zelf elke ochtend, avond en soms in de middag mijn tanden, maar als het op school moet, dan doe ik het daar.’

Jill (13): Oneens

‘Als je op school moet poetsen, kun je er niet omheen. Maar ik zie mezelf nog niet met z’n allen bij de wasbak staan. Je kunt er beter voor zorgen dat het thuis gebeurt. Met poetsen ben je ook in twee minuten klaar, dus zoveel moeite kost het niet.’

Anderen lazen ook: Stelling: Je moet jouw eetgewoonten niet opleggen aan anderen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook