Foto: Kidsweek

Stelling: Vlees eten met kerst is niet meer van deze tijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Veel mensen hopen dit jaar op een witte kerst. Maar ik hoop vooral op een groene. Daarom trek ik mijn feestoutfit van vorig jaar (en het jaar daarvoor) uit de kast en maak ik straks een vegetarisch kerstmaal voor mijn familie. Vooral dat laatste vind ik belangrijk, want de grootste klimaatklapper maak je tijdens het diner, meldt organisatie Milieu Centraal. De productie van vlees zorgt namelijk voor 40% van de schadelijke broeikasgassen. En voor een boel dierenleed natuurlijk. 

Kerstgedachte

Toch heeft vlees met kerst vaak nog een hoofdrol. Denk maar eens aan die mini-hapjes op het gourmetstel of die gevulde kip of varkensrollade in het midden van de tafel. Sommige mensen experimenteren zelfs met struisvogel of konijn. Dat vind ik allemaal heel jammer. Want juist met kerst denken we toch niet alleen aan onszelf, maar ook aan de rest van de wereld? Ik vind dat vlees eten niet bij de kerstgedachte past. Maak daarom bijvoorbeeld eens een roze bietensoep, een rode tomatentartaar of groene notenburgers. Dat ziet er ook nog eens veel feestelijker uit! 

Stelling: Vlees eten met kerst is niet meer van deze tijd 

Elian (11): Oneens 
‘Ik eet graag kip met kerst. Dat hoort er gewoon een beetje bij en ik zou het wel missen als het er niet was. Maar ik vind het wel zonde dat er met kerst vaak veel eten weggegooid wordt. Daarom komen er bij ons geen grote stukken vlees op tafel.’ 

Leonoor (13): Oneens 
‘Ik eet ongeveer vijf keer per week vlees. Ik begrijp dat dat niet goed is voor het milieu en ik wil best minder vlees eten. Maar niet met kerst, want dat is een speciale feestdag. Wij eten altijd een hoofdgerecht met vlees en dat vind ik lekker en gezellig. Ik zou het gek vinden als we dat niet doen.’

Anderen lazen ook: Stelling: Schermen weg tijdens de feestdagen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook