Stelling Maartje

Stelling: Vleeseters mag je best stiekem vega laten eten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Maartje
Dammers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

Al bijna mijn hele leven eet ik vegetarisch. Niet alleen omdat ik het zielig vind om dieren op te eten. Ik lust ook geen vlees. Dat zorgt eigenlijk nooit voor problemen, behalve als ik in de snackbar sta. Want wat eet je dan bij je patat? Een kaassoufflé? Nee joh, aan die loeihete vulling heb ik echt te vaak mijn mond verbrand. En vega-frikadellen, -nuggets en mexicano’s doen mij veel te veel denken aan vlees. De enige snack die nog een beetje door de beugel kan, is een vega-kroket. In een echte zit toch alleen zo’n laf stukje draadjesvlees. Dat kun je prima missen.

Groen vinkje

En dat blijkt maar weer. Bij Diergaarde Blijdorp in Rotterdam staat namelijk al drie jaar een vega-kroket op het menu zonder dat bezoekers dat door hadden. De dierentuin wil klanten diervriendelijk eten voorschotelen en haalde de vleeskroket uit hun snackassortiment. In plaats van duidelijk te vertellen dat er nu alleen een vega-variant te koop is, werd er slechts een klein groen vinkje achter het woord ‘kroket’ gezet. Dat vinkje viel veel mensen niet op. Maar dus ook niet dat er geen vlees meer in de snack zit. Nu kun je je als vleesliefhebber belazerd voelen door deze wat stiekeme actie. Toch vind ik ’m geweldig! Van mij hadden ze dat vega-vinkje zelfs weg mogen laten. Verstokte vleeseters geloven vaak niet dat vega net zo lekker kan zijn. Om ze over te halen tóch vega te gaan eten, moet je het ze dan wel stiekem laten proeven.

Stelling: Vleeseters mag je best stiekem vega laten eten

Evi (12): Oneens

‘Bij een kroket proef je niet snel het verschil tussen vlees of vega, maar bij andere gerechten wel. Dus ik vind dat je er eerlijk over moet zijn. Maar dat mag dan best met een onopvallende hint om te zien wat mensen ervan vinden.’

Styno (10): Eens

‘Bij sommige mensen zit het echt in hun hoofd dat vlees lekkerder is dan vega. Het is goed om die stiekem over te halen. Ik was eerst ook boos op mijn moeder toen wij meer vegetarisch gingen eten, want ik vond een vleesje erbij altijd lekker. Maar nu mis ik het niet.’

Anderen lazen ook: Stelling: Ook kinderen moeten stemrecht krijgen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook