Stelling Sanne

Stelling: Weg met gelblasters

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

Laatst zat ik weer een avondje te scrollen op TikTok. Naast schattige honden en leuke dansjes zag ik ook hoe mensen plastic bekers omver schoten met een felgekleurd speelgoedwapen dat was geladen met kleine gelballetjes. Niet veel later werd zo’n gelblaster op straat ook op mensen gericht. Puur om ze te laten schrikken.

Gevaarlijk

Het is dus bedoeld als grapje, maar zo pakt het vaak niet uit. Er zijn namelijk al meerdere mensen gewond geraakt doordat ze een balletje in hun oog kregen. Ook is de politie al een paar keer in actie gekomen omdat mensen dachten dat ze écht beschoten werden. Als agenten niet meteen kunnen zien dat het om een nepwapen gaat, bestaat de kans dat zij zelf hun vuurwapen gebruiken. Dan wordt het pas echt gevaarlijk! De politie roept dus op om niet met zo’n speelgoedwapen de straat op te gaan.

Waterpistool

Online winkel Bol.com is na deze oproep gestopt met het verkopen van gelblasters. Maar er zijn ook online verkopers die vinden dat de speelgoedwapens geen probleem zijn zolang je maar niet op willekeurige voorbijgangers schiet, maar alleen op je vrienden. En niet op straat, maar gewoon in je eigen tuin. Maar dat is wat mij betreft niet genoeg. Ook daar kun je elkaar lelijk raken of denken dat het om een echte schietpartij gaat. Gebruik dus liever een wat zachter alternatief. Pak dus weer een waterpistool uit de kast en schieten maar!

Stelling: Weg met gelblasters!

Samuel (8): Oneens

‘Het belangrijkst is dat een speelgoedwapen niet op een echt wapen lijkt. Maar dan vind ik dat je er wel met je vrienden op straat mee mag spelen. Als je er maar voorzichtig mee bent. Zelf speel ik wel eens met mijn broer met een Nerf-gun.’

Larissa (9): Oneens

‘Op straat zouden gelblasters verboden moeten worden, maar thuis of in de tuin vind ik dat lastig. Mij lijkt het in elk geval echt niet leuk. Die dingen schieten keihard. Ik schiet liever met propjes papier!’

Anderen lazen ook: Stelling: nagellak is ook leuk voor jongens

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook