Foto: Kidsweek

Stelling: Wie met dingen gooit, mag nooit meer een stadion in

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

Bekers, aanstekers en andere voorwerpen. Regelmatig vliegen ze het voetbalveld op. Hartstikke gevaarlijk natuurlijk. Dat zagen we vorige maand al bij speler Davy Klaassen. Hij raakte gewond, toen iemand een aansteker tegen zijn hoofd gooide. Daarop scherpte voetbalbond KNVB de regels aan. Wordt er iets op het veld gegooid? Dan legt de scheidsrechter het spel stil. Gebeurt het nog een keer? Dan stopt de wedstrijd. 

Veel stilgelegd

En dus werden er vrijdag twee wedstrijden even stilgelegd. Bij PEC Zwolle - FC Dordrecht gooide een jongetje (8) een beker op het veld. Hij werd het stadion uitgezet, met zijn vader. Bij de andere wedstrijd gooide een supporter met bier. Een week eerder werd een wedstrijd gestopt. Een scheidsrechter was bekogeld met een volle beker. De wedstrijd werd later ingehaald, zonder publiek.
Zo geef je supporters wel heel veel macht, vinden tegenstanders van de nieuwe regels. Dreigt je club te verliezen? Hup, dan gooi je gewoon iets het veld op. Om dat te voorkomen, mag er wat mij betreft nog wel een regel bij. Een supporter die zich misdraagt, mag nóóit meer een stadion in. Wie zich gedraagt als kleuter, wordt behandeld als kleuter. Of je nou 8 bent of 58.


Stelling: Wie met dingen gooit,  mag nooit meer een stadion in.


Jorg (9): oneens

‘Ik vind het wel goed om streng te straffen, maar ik denk dat een boete van honderd euro goed zou werken. Niemand wil dat, dus daar denk je wel over na. Nooit meer een stadion in vind ik te ver gaan, al denk ik wel dat ze dan zullen luisteren.’ 

Lucy (13): oneens

‘Een tijdelijk stadionverbod is beter, vind ik. Zo geef je iemand nog een tweede kans. Wat je hebt gedaan, bepaalt hoe lang je het stadion niet in mag. Als je het een tweede keer doet, mag iemand wel een permanent verbod krijgen.’ 

Anderen lazen ook: Stelling: verbied het gebruik van onnodig Engels

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook