Beeld Kidsweek

Stelling: Winkelen voor kinderen moet even verboden worden!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Vooral in de grote steden puilden de winkelstraten afgelopen weekend uit. Het leek wel alsof iedereen tegelijk aan het shoppen was geslagen. Heel erg onverstandig want door de drukte kon niet iedereen zich aan de corona-regels houden. Gemeenten maakten zich daar veel zorgen over. In sommige steden moesten de winkels zelfs eerder dicht om mensen de stad uit te jagen.

Ik snap heel goed dat mensen in deze tijd graag winkelen. Er moeten cadeautjes worden gekocht voor de feestdagen en veel mensen willen voor kerst graag nieuwe kleren. En natuurlijk is er verder ook niet zoveel te doen. Sporten is lastig, restaurants zijn dicht en veel mensen zijn het binnen zitten spuugzat.

Kinderen op woensdag

Maar dat is natuurlijk hartstikke stom. Zoveel mensen zo dicht op elkaar is nou nét niet de bedoeling. Dan krijgen we dat virus nooit onder de duim! Ik vind dus dat er veel strengere winkelregels moeten komen. Misschien kunnen we de winkeltijden eerlijk verdelen? Mensen van 60 jaar en ouder mogen dan bijvoorbeeld alleen op maandag shoppen. En kinderen alleen op woensdag. Of wat misschien nog beter is: winkelen verbieden voor kinderen. Dan blijven veel ouders natuurlijk ook thuis dus dat scheelt een hoop drukte. En als ook dat niet werkt? Dan moeten alle winkels die niet heel erg nodig zijn, gewoon dicht.

Stelling: Winkelen voor kinderen moet even verboden worden!

Alina (11): oneens

‘Ik moest in de stad zijn voor een verjaardagscadeau maar het was echt niet normaal. Voor bijna alle winkels stond een rij. Strengere regels zijn prima, maar dat kan ook wel anders dan met speciale dagen per leeftijd of een verbod voor kinderen. In drukke straten kun je ook éénrichtingsverkeer doen. Dat scheelt al.’

Olivier (11): oneens

‘Ik zou het een goed idee vinden als de winkels gewoon een maand dicht gaan. Voor iedereen. Dan is daarna die corona-ellende hopelijk voorbij. En als dat niet kan, kunnen ze misschien hetzelfde doen als voor musea. Dat je je moet intekenen voor een bepaalde tijd.’

Anderen lazen ook: Vanaf vandaag zijn mondkapjes echt verplicht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het is een beetje fifty-fifty, aan de ene kant kun je ook via bijvoorbeeld bol.com dingen bestellen, maar aan de andere kant wil je natuurlijk ook buiten zijn. Bij het park bij mij is het rustig en ruim, heerlijk om even te wandelen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.