Stelling Judie Greta

Stelling: Zeur niet over Greta, luister!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Laatst ging ik voor Kidsweek naar de film I Am Greta. Natuurlijk kende ik Greta Thunberg al wel. Over dit zeventienjarige Zweedse meisje wordt niet-normaal zoveel geschreven en gepraat. En: geroddeld. Greta heeft één doel voor ogen. Een beter klimaat voor ons allemaal, nu het nog kan. Daar moet iedereen aan meehelpen. Of we het nou leuk vinden of niet. Greta blijft het zeggen, keer op keer. En hoe harder Greta roept, des te meer bagger krijgt ze terug. Met als dieptepunt haar speech op de klimaattop in New York in 2019. Boos was ze, omdat politici te weinig doen tegen klimaatverandering. ‘Hoe dúrven jullie?!’, beet ze de hoge politieke bazen daar toe. Ze kon daarna rekenen op een enorme hoop online haat. 

President Trump

Greta’s haar, haar kleding, haar autisme, haar dunne figuur: alles werd erbij gehaald. Zelfs de Amerikaanse president Trump vond het een goed idee om haar belachelijk te maken op Twitter. Ik snap dat niet iedereen wegloopt met Greta. Want een beetje drammen doet ze graag. Maar over de inhoud ging het nauwelijks. Blijkbaar vinden veel mensen het makkelijker om haar af te kraken, dan om écht over het klimaat na te denken. Ik merk dat zelf ook. Als ik zeg dat ik I Am Greta heb gezien, schieten veel mensen in een kramp: ‘Iew, dat gekke meisje met dat bleke snoetje.’ Ik vind dat kinderachtig. Want jongens: het gáát niet om Greta. Het gaat om wat ze zegt.  

Zeur niet over Greta, luister!

Elian (9): Eens 

‘Ik heb nooit meegemaakt dat iemand online iets naars over mij heeft gezegd, maar wel eens in het echt. Dat is echt niet leuk. Ze doet iets voor het klimaat en het is goed om daarnaar te luisteren.’  

Zoë (10):  Eens

‘Greta zegt die dingen juist voor ons allemaal. Want we moeten allemaal wonen op deze planeet. Dan moet je niet zulke gemene dingen over haar zeggen. Dat kan veel pijn doen.’

Wat vind jij van de stelling van deze week? We zijn erg benieuwd naar je mening dus laat het ons hieronder weten:

 

Anderen lazen ook: Recensie: I Am Greta

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik Ben mee eens omdat ik heb vaak moeten zelfs vechten als iemand mij pijn doet.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.