Foto: Kidsweek

Stelling: Zonnebrandcrème moet gratis worden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

‘Wow, mijn buik is echt rood!' Ik was veertien en zat al een paar dagen in bikini op de camping. Mijn ouders schrokken en gaven me gauw een T-shirt en een fles zonnebrandcrème. Want wat ik toen nog niet wist, is dat wie als kind flink verbrandt, later meer kans heeft op huidkanker.  

Actieplan 

Gelukkig zijn er twee simpele manieren om jezelf tegen de zon te beschermen: schaduw en zonnebrandcrème. Wereldschokkend? Nee. En toch maakt nog niet iedereen daar genoeg gebruik van. Daarom kwam een groep huidartsen en -patiënten deze week met een actieplan. Zij vinden dat er meer schaduwplekken moeten komen op plaatsen waar kinderen vaak spelen. En dat er op die plekken ook gratis zonnebrandcrème moet zijn.  

Smeren maar 

Van mij mag het nog een stap verder. Want zonnebrandcrème is best duur, en in je eigen tuin kun je ook verbranden. Daarom vind ik dat zonnebrandcrème helemaal gratis moet worden. Dat je elk jaar een tube krijgt opgestuurd of gratis kunt ophalen in de winkel. Dan heb je niet alleen de zomer ín je bol, maar ook véilig op je bol. 

Stelling: Zonnebrandcrème moet gratis worden 

Alida (11): Eens
‘Ik smeer me altijd in als het zonnig is. Verbranden is geen fijn gevoel en je kunt er huidkanker van krijgen. Ik denk dat niet iedereen het geld heeft om zonnebrandcrème te kopen. Het lijkt me een goed idee dat je elk jaar een setje krijgt. Ik denk dat meer mensen zich dan gaan insmeren.’ 

Elian (10): Eens
‘In de zomer smeer ik me altijd in. Voor de zekerheid, want ik verbrand niet snel. Gratis zonnebrandcrème is goed, maar het kan ook zijn dat dieven er misbruik van maken. Daarom zou ik per gezin vijf flessen per jaar geven. Anders gaat iedereen heel veel halen en zijn de schappen straks leeg.’ 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook