Eigen beeld

Stelling:Iedereen mag maar één beroep hebben

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Henrike van Gelder
Henrike
van Gelder

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

Er zijn heel veel dingen die ik zou willen kunnen: fotograferen, tekenen, filmen. Maar het is toch schrijven geworden. Ik schreef al blaadjes vol vóór ik echt kon schrijven. Kalkte blaadjes vol nepletters. Ook hield ik jarenlang dagboeken bij. En nu is het dus mijn werk. De meeste mensen hebben ook maar één bepaald talent. Toch zijn er sommigen die zo’n beetje alles kunnen. Neem Taylor Swift. Zij kan zingen, liedjes schrijven én dansen! En daar komt nog iets bij: deze week werd bekend dat ze haar eerste speelfilm gaat regisseren. Dat zal vast ook wel weer een succes worden, zoals alles bij deze creatieve duizendpoot.

Duimendraaien

Maar er zijn ook mensen die dénken dat ze alles kunnen. Een boek schrijven bijvoorbeeld. Er zijn al best veel acteurs, presentatoren en cabaretiers geweest die zo nodig een kinderboek moesten schrijven. Zelfs oud-voetballer Wesley Sneijder klom in de pen (vast met de hulp van iemand die wél kan schrijven).

En wat te denken van die hele rits influencers zonder een centje acteertalent die in films te zien zijn puur en alleen om mensen naar de bios te trekken. Die kapen zo dus wel een rollen weg voor de neus van mensen die écht kunnen acteren. En die zitten dan duimendraaiend thuis! Ik vind het maar oneerlijk. Doe gewoon waar je goed in bent. En laat anderen hetzelfde doen. Of zoals het spreekwoord zegt: schoenmaker blijf bij je leest.

Stelling: Iedereen mag maar één beroep hebben

Eloïse (10) Oneens:

‘Je mag elk beroep doen dat je wilt. Maar als je zoveel dingen tegelijk doet, heb je geen tijd meer over voor familie en vrienden. Ik wil later eerst het ene beroep proberen en als dat niet werkt, kan ik altijd overstappen.’

Ronin (9): Eens:

‘Je moet bij één beroep blijven, ook al vind je meerdere dingen leuk. Anders is het niet eerlijk voor anderen. Ik wil later een eigen groentewinkel of bij het Wereld Natuur Fonds werken. Maar ik wil ook dj worden. Daar moet ik dan maar mijn hobby van maken.’

Stelling

Anderen lazen ook: Ook kinderen moeten stemrecht krijgen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps