Kinderboekenweek

Stembussen Kinderjury zijn open

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Het is vandaag feest voor de boekenwurmen! Niet alleen de bibliotheken, maar ook de stembussen van de Kinderjury zijn vandaag geopend. Wat vind jij het beste boek van 2019?

Door de coronacrisis was er dit jaar extra tijd om te lezen. Dat de bibliotheken gesloten waren, maakten het wel wat lastiger om veel nieuwe boeken te lezen. Met #ikleesthuis werd opgeroepen om boeken met elkaar te delen door ze bij een vriendje, buurjongen of -meisje of klasgenoot in de bus te doen.

Kinderjury

En dat was niet voor niets. Want alle kinderen in Nederland samen vormen namelijk de Kinderjury. Jullie weten natuurlijk als geen ander wat het beste kinderboek van het afgelopen jaar is. Deze hele week kun je stemmen. Dat kan via een stemformulier op school, de boekenwinkel of in de bieb, of via de website www.kinderboekenweek.nl. Je kunt stemmen op boeken in de categorieën 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar.

Tiplijst

Om wat inspiratie te geven, heeft de Kinderboekenweek ook een tiplijst samengesteld met in totaal 50 boeken. Het eerste hoofdstuk van al deze boeken is online te lezen. Vorig jaar wonnen De Gorgels en het Geheim van de Gletsjer van Jochem Myjer (voor 6 t/m 9 jaar) en Dummie de Mummie en de Schat van Sohorro van Tosca Menten (voor 10 t/m 12 jaar). De winnaars van dit jaar worden op 24 juni bekend gemaakt. 

Anderen lazen ook: Dit zijn de Kinderjury-winnaars 2019!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

is dit belgie of nederland Vraagtzichaf

Heel erg leuk hoor

Hoi ik heb ook gestemd. Ik ben ook een enorme boekenwurm en lees elke dag een boek uit. Daardoor heb ik nu wel een bril maar dat maakt niet uit.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps