Stijn foto Marjan Noteboom

Stijn (12) is imker: 'Mooi wat de natuur laat zien'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Stijn (12) uit Markelo is gek op natuur. En op bijen. Hij verzorgt zelf drie bijenvolken. Dit jaar heeft hij al drie keer honing kunnen oogsten.

Trots poseert hij op de foto, voor een artikel in het Maarkels nieuws. Met zijn grote witte imkerpak aan voelt hij zich helemaal gelukkig. Stijn heeft drie bijenvolken onder zijn hoede. Ze wonen in bijenkasten in zijn tuin. En ze halen nectar van bloemen in en rond zijn woonplaats Markelo. 

Stijn foto Marjan NoteboomIn zijn grote witte imkerpak voelt Stijn zich helemaal gelukkig (foto Marjan Noteboom)

Samen met vader

Dat Stijn dol is op bijen en honing, komt niet uit de lucht vallen. Zijn vader kocht toen hij twaalf was óók bijenvolken. 'Mijn vader helpt me met het verzorgen van de bijenvolken en natuurlijk alles wat er verder bij komt kijken.'

Stijn foto Marjan NoteboomDe honing van de bijen van Stijn (foto Marjan Noteboom)

Nog geen winst

Stijn verkoopt zijn nectar online, maar winst heeft hij nog niet echt kunnen maken. Het kost namelijk ook aardig wat om de bijen te onderhouden. Maar dat is ook niet het belangrijkste, vindt hij. 'Ik vind het heel interessant en boeiend want de natuur laat steeds iets anders zien. Je moet goed opletten dat de bijen niet gaan zwermen, want dan ben je ineens de helft van je bijenvolk kwijt.'

Anderen lazen ook: Mae-Lin (9) runt eigen knuffelbedrijf

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook