Stint

Stints niet meer op de weg

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Vanaf vandaag zul je geen stints meer op de weg zien. Er worden onderzoeken gedaan naar de veiligheid van deze elektrische bolderkar. Totdat die klaar zijn wil de minister ze voor de zekerheid van de weg halen.

De reden voor de onderzoeken is een ongeluk twee weken geleden in Oss. Een stint met vijf kinderen erin belandde op het spoor en werd aangereden door een trein. Vier kinderen overleefden het niet. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk.

Reacties

De reacties op het besluit van de minister lopen uiteen. Linda Sirach van Kinderopvang Kiki Nous vertelt aan de NOS: 'Ik vind het een bizar besluit van de minister. Het gaat zo vaak wél goed. Met een auto kan ook een ongeluk gebeuren.' Maar veel mensen zoals Karin Moons van opvangbedrijf SWK Groep snappen het wel: 'Als de veiligheid mogelijk ook maar een beetje in gevaar is, zijn we de eerste die zo'n besluit steunen.'

Lopen

Als jij eerst in een stint naar school werd gebracht, gaat dat vanaf nu dus heel anders. Sommige kinderopvangbedrijven laten hun kinderen lopen, anderen gebruiken bakfietsen en weer anderen schakelen taxibusjes in.

 

Anderen lazen ook: Ernstig ongeluk in Oss.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps