Maxima in Ethiopië

Stoet Máxima staande gehouden in Ethiopië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Koningin Máxima is voor haar werk in Ethiopië. Tijdens zo'n bezoek gaat een stoet met begeleiders met haar mee. Die werd dinsdag aan de kant gezet, omdat ze te hard zouden rijden. 

Onze koningin was met haar stoet op weg van de plaats Debre Berhan naar de hoofdstad Addis Abeba in onopvallende auto's. Zij reden te snel en een paar beveiligingsauto's hadden hun knipperlichten aan. De verkeerspolitie hield de stoet daarom aan en was van plan om ze op de bon te slingeren.

Geen boete

De verkeerspolitie had geen idee wie ze aan de kant hadden gezet. Na uitleg van haar Ethiopische begeleiders kon Máxima weer verder met haar reis en kregen ze tóch geen boete. 

Werkbezoek

Máxima is twee dagen in het Afrikaanse land voor haar werk voor de internationale organisatie de Verenigde Naties (VN). Ze vertelt daar bijvoorbeeld een verhaal over mobiel bankieren. Veel mensen hebben daar nog geen toegang toe. Verder spreekt ze af met de Ethiopische president Sahle-Work Zewde. 

Anderen lazen ook: Koningsdag 2019: de leukste foto's.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

stom dat Maxima is aangehouden door de Politie! Duimomlaag Duimomlaag Waarom?! Vraagtzichaf

Omdat Maxima ook gewoon een mens is, hoor! Anderen worden toch ook gewoon aangehouden als ze te hard rijden? Wat heeft Maxima dat wij niet hebben?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.