Rolstoel. Foto: Flickr CC

'Stop kinderen met handicap niet in hokje'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Vandaag is het Wereld Gehandicapten Dag. Maar iemand is toch niet alleen gehandicapt? Lees wat Tatum, Marie-Claire en Romy er zelf over zeggen!

Romy is model en het gezicht van HandicapNL
Romy uit Amsterdam heeft het syndroom van Down en werkt al jaren als model. Omdat ze een handicap heeft, werd Romy vroeger vaak afgewezen voor modellenklusjes. Nu is ze te zien in reclames van HEMA, Wehkamp en modemerk McGregor. Maar het meest trots is Romy op haar werk voor HandicapNL, omdat ze zo aandacht kan vragen voor kinderen met een handicap. 

Marie-Claire: 'Stop kinderen met handicap niet in hokje'
Marie-Claire uit Zwijndrecht heeft een spierziekte, waardoor ze in een rolstoel zit. Omdat de scholen bij haar in de buurt niet gebouwd zijn voor kinderen met een rolstoel, moet ze naar een school die ver weg is van haar huis. Daardoor heeft Marie-Claire weinig vriendjes in de buurt. Ze vindt dat speeltuinen en scholen meer moeten doen om gehandicapte kinderen te helpen.

Tatum kan toch gamen, ondanks handicap: 'Beter in mijn vel' 
Veel gehandicapte kinderen voelen zich door corona eenzamer dan ooit. Ook Tatum voelt zich soms alleen. Ze kan haar linkerarm- en been niet zo goed gebruiken, omdat er dingen in haar hersenen kapot zijn gegaan. Met een speciale gamecontroller kan ze nu wel gamen, waardoor ze zich minder eenzaam voelt.

Anderen lazen ook: Zij komen op voor kinderen met een handicap

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook