Foto Morris Bennis
Foto's

Storm Evert zorgt voor schade

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Woesh! Op veel plekken in Nederland raast de wind vandaag door de straten. Storm Evert (de eerste storm van het jaar) zorgt voor flink wat schade. Het KNMI kondigde daarom code geel af voor zware windstoten.

Bomen waaien om

De komende uren doet storm Evert flink zijn best en blijft het hard waaien. De windstoten halen aan de kust een snelheid van 115 kilometer per uur. Dat is dus ongeveer zo hard als een auto op de snelweg rijdt. Maar in heel Nederland waait het hard. Op sommige plekken zo hard, dat bomen omwaaien. In Rotterdam kwam er eentje op een huis terecht. 
Foto: Ginopress

Auto's onder bomen

... en op een auto. Op meerdere plekken liepen auto's liepen schade op.

Foto Ginopress

... ook in Amsterdam ging het mis. 
Foto: Joris van Gennip

Paal op de grond

In Bruinisse in Zeeland waaide een lantaarnpaal met verkeersborden om. De weg moest even worden afgezet om de boel op te ruimen.
Foto: ANP

Zonder zeil

In Zierikzee waaide een steigerzeil van een kerk in verbouwing los. De brandweer moest komen om 'm er helemaal af te halen, zodat er geen ongelukken konden gebeuren.
Foto AS Media

Hou 'm vast!

Deze mensen in Pijnacker-Nootdorp probeerden hun trampoline in bedwang te houden. Door de windstoten waaide die bijna van hun dakterras af.

Foto Morris Bennis
Aan het einde van de middag neemt de wind in kracht af. Dit weekend blijft het ook nog flink waaien.

Anderen lazen ook: Foto's: Storm Francis raast over Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook