Foto: Sipa Press France

Straathond Boji reist zelf met de metro, trein en bus

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De Turkse stad Istanbul heeft wel een heel bijzondere inwoner: straathond Boji. Het dier reist elke dag kilometers met de metro, de trein, de tram, de bus en soms zelfs met de veerboot. In zijn eentje!

Boji maakt heel slim gebruik van het openbaar vervoer. Hij weet precies waar hij moet instappen en waar hij moet uitstappen. En hij doet het allemaal volgens de regels: hij wacht keurig op zijn beurt en staat altijd achter de gele lijnen. 

Dertig kilometer per dag

Het viel inwoners van Istanbul op dat ze het dier wel erg vaak in zijn eentje tegenkwamen. Daarom gaf de gemeente hem een chip om hem in de gaten te kunnen houden en te zorgen dat hij veilig is. Zo weten ze dat hij soms wel dertig kilometer aflegt op een dag.

Fans op Twitter

Veel reizigers worden vrolijk van de hond en maken foto's en filmpjes. Die sturen ze naar de gemeente. Daar werden ze er zó blij van, dat ze besloten een Twitter-account voor de hond te maken. Boji heeft inmiddels al zestigduizend volgers. Zijn fans kunnen zijn avonturen daar nu elke dag bekijken. Kijk maar eens mee!

Zo wacht Boji netjes op de metro:

En zo reist hij mee:

Anderen lazen ook: Slimme straathond doet alsof hij verlamd is.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook