PA Images / Alamy - Sport

Straf voor ouders van kind dat veld oprent

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Kinderen die tijdens of vlak na een belangrijke voetbalwedstrijd het veld oplopen voor een selfie met hun helden. Dat lijkt onschuldig, maar in Groot-Brittannië zijn ze het spuugzat. De club Leeds United gaat nu zelfs straffen uitdelen aan ouders.

In de Britse Premier League gebeurt het steeds vaker. Jonge voetbalfans die over de borden springen om snel een foto te maken met hun idool, of om een shirtje te scoren. Maar de Britse clubs zijn helemaal niet blij met dit soort acties. Kinderen die zomaar op het veld springen kunnen voor onveilige situaties zorgen, zeker in tijden van corona, zeggen zij. 

Stadionverbod van een jaar

Leeds United is nu de eerste Britse club die straffen gaat uitdelen aan ouders van deze jonge supporters. 'Dit wordt niet getolereerd, of het nu voor, tijdens of na een wedstrijd is', laat de club weten. Komt een kind het veld op, dan krijgen zijn of haar ouders of verzorgers een stadionverbod van een jaar lang.

Ook in Nederland

De Nederlandse Amin (13) klom vorig jaar ook over de hekken voor een selfie met Memphis Depay. Hij kreeg daarna een boete van 100 euro én een stadionverbod van vijf jaar.

Foto: ANP

Anderen lazen ook: Dit was het weekend in foto's

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook