eigen foto Jayden

Straten kleuren oranje voor Oranje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Heel Nederland is in de ban van het Europees Kampioenschap voetbal. Hét moment om alles wat oranje is uit de kast te halen. Op sommige plekken kleuren zelfs hele straten oranje. Kidsweek sprak drie kinderen uit deze vrolijke straten.

De Latijns-Amerikalaan in Delft

Dani (8): ‘De straat hangt vol oranje-vlaggetjes, ballonnen en posters. Twee weken geleden zijn we begonnen. Ik had nooit verwacht dat het zó oranje zou worden. Er zijn zelfs mensen die stoppen om een foto te maken. Soms hoor ik de vlaggetjes klapperen als ik in bed lig. Dat klinkt vrolijk, als tikkende regen.’ 

eigen foto Dani

De Vorselaarstraat in Amsterdam

Tobias (9): ‘We hebben alles zo versierd om Oranje aan te moedigen en de voetballers moed in te spreken. Als ik door mijn straat fiets word ik meteen vrolijk! Ik ben zelf niet zo’n grote voetbalfan, maar ik vind de gezelligheid van het EK erg leuk. Het zal wel gek zijn als alles na het toernooi wordt weggehaald.’

eigen foto Tobias

De Marktweg in Den Haag

Jayden (10): ‘Mijn straat is uitgeroepen tot de mooist versierde straat van Nederland. Al sinds 1988 doen we mee aan deze wedstrijd. Mijn hele familie woont hier en samen hebben we alles in zes weken tijd versierd. We zijn al veel op televisie geweest en zijn zelfs te zien in de videoclip van Gerard Joling. Het is supercool om hier te wonen!

eigen foto Jayden

Anderen lazen ook: Het is oranje en kan hard bijten. Rara, wat is het?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook