Foto: ANP

Strengere corona- regels op Curaçao

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Curaçao is een van de weinige plekken in het buitenland waar Nederlanders nog naartoe op vakantie mogen. Het eiland hoort tenslotte bij ons koninkrijk. Maar nu de coronabesmettingen daar toenemen, worden de regels er wel een stuk strenger.

Sinds een week loopt het aantal coronabesmettingen op Curaçao hard op. Volgens de NOS komt dat doordat mensen niet genoeg afstand houden en niet altijd mondkapjes dragen. Daardoor raken er ongeveer veertig mensen per dag besmet. Eerder waren dat er nog twintig. En dat is te merken in het ziekenhuis. Om ervoor te zorgen dat er genoeg personeel is om alle mensen met het coronavirus te helpen, kunnen niet-dringende operaties nu niet doorgaan. Nederlandse artsen en verpleegkundigen gaan naar het eiland toe om te helpen.

Strengere regels

Het aantal besmette mensen op Curaçao bleef tot nu toe redelijk laag door strenge regels in het voorjaar. Om ervoor te zorgen dat het aantal besmette mensen weer naar beneden gaat, heeft de regering nu weer strengere regels aangekondigd. Cafés en restaurants moeten om acht uur 's avonds de deuren sluiten. En mensen mogen vanaf negen uur 's avonds niet meer naar buiten. Ook wordt het verplicht om een mondkapje te dragen in winkels en in het openbaar vervoer. Verder mag je maar met maximaal vier mensen tegelijk naar het strand. Er geldt nog steeds code geel dus er naartoe op vakantie gaan mag nog steeds. 

Hier ligt Curacao, in de Caribische Zee:

Anderen lazen ook: Jake (8) maakt boek over coronavirus.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook