Unsplash

Strijd om opnemen van eerste film in de ruimte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een film maken op honderden kilometers boven de aarde. Een Amerikaanse en een Russische ruimtevaartorganisatie gaan het echt doen. Ze willen acteurs naar de ruimte sturen om daar een speelfilm op te nemen.

Heel bijzonder, want hoewel er veel films over de ruimte zijn gemaakt werd er nog nooit daadwerkelijk eentje  opgenomen. Dit weekend maakte eerst de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zijn plan voor de bijzondere ruimtereis officieel. Met de beroemde acteur Tom Cruise in de hoofdrol willen ze in 2021 al een film opnemen in de ruimte. De Russische ruimtevaartorganisatie Roscomos reageerde vervolgens snel met hun eigen plannen. Ook zij willen de primeur.

SpaceX

In totaal zal acteur Tom Cruise tien dagen in de ruimte blijven, waarvan hij twee dagen aan het reizen is. Zijn ruimtereis is mede mogelijk gemaakt door Elon Musk, die al langer toeristen de ruimte in wil schieten met zijn bedrijf SpaceX. Het Russische Roscomos looft een wedstrijd uit voor acteurs die aan het bijzondere project willen deelnemen. De winnaar krijgt de felbegeerde ruimterol.

Het is nog niet duidelijk waar de films precies over zullen gaan.

Anderen lazen ook: Hoe is de ruimte ontstaan? 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps