Superman
Nieuws

Strips lezen maakt slimmer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Iemand heeft het vast wel eens tegen je gezegd. ‘Pak nou eens een boek, in plaats van steeds een strip.’ Alsof je van strips niets opsteekt. Integendeel. Ze maken je juist slimmer!

Stripboeken waren vroeger anders dan nu. Onder een plaatje van Superman die zijn tegenstander een klap geeft stond bijvoorbeeld: 'Superman geeft Lex Luthor een klap'. Het idee was dat striplezers niet al te slim waren. Als ze de tekst niet snapten, dan konden ze in ieder geval de tekening begrijpen.

Strips op school

Dat idee bestaat al lang niet meer, zegt de Amerikaanse stripmaker Gene Luen Yang. De tekst hoeft het plaatje niet meer uit te leggen. Een modern stripverhaal gaat heen en weer. Niet per se van het begin naar een einde. Je moet je fantasie en je hersens gebruiken om het verhaal te kunnen begrijpen. Moderne strips zijn heel leerzaam, vindt Luen Yang. ‘Daarom horen ze thuis in elk klaslokaal.’ 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 7 redenen om strips te lezen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dat is zo cooooooooooooooooooooool!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!naar de strip winkel!!!!!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.