hond

Stunt: zo voelt een hond zich in een hete auto

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Zit jij op warme dagen weleens te puffen van de hitte in de klas of in je kamer? In een stilstaande auto wordt het pas écht heet. Heel zielig dus om daar een hond in achter te laten.

Toch gebeurt het nog best vaak dat baasjes hun hond bij warm weer in een geparkeerde auto laten zitten. Om daarvoor te waarschuwen en om te laten zien hoe gevaarlijk dat is, probeerde hondentrainer Arvid van Putten het een keer zelf. Hij sloot zichzelf op in een stilstaande auto die in de zon stond bij een buitentemperatuur van 26 graden en filmde dat.

Proefkonijn

Na een half uur moest hij stoppen met de stunt omdat hij het echt niet mee volhield. Het proefkonijn, die vooraf was gekeurd door een dokter, had binnen tien minuten al zoveel last van de hitte dat hij moeilijk ging praten en bewegen. Na twintig minuten kon hij niet meer helder denken en samenhangend praten.

Einde experiment

Na een half uur was de temperatuur in de auto opgelopen tot 44 graden en stopten ze het experiment. Een filmpje van het experiment:

Anderen lazen ook: Houd je hond koel!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het is echt heel erg heftig als je je hond in een auto laat liggen

Ik vind het echt zielig Duimomlaag Duimomlaag

Wat fijn dat deze man dit doet om honden te helpen. Karen Soeters van Animals Today heeft dit vorig jaar ook gedaan, stoer! Maar wel gevaarlijk: https://vimeo.com/132588319. Laat je hond niet achter in de auto! En andere dieren ook niet!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.