Stunt

Stuntman vliegt met ballonnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Heb je de animatiefilm Up gezien? Daarin hangt iemand zijn huis aan een enorme tros ballonnen en vliegt er mee de lucht in. Dat leek de Amerikaanse stuntman David Blaine ook wel wat. Deze week liet hij zich door ballonnen de lucht in hijsen.

Blaine kwam met zijn ballonnen vol helium tot een hoogte van maar liefst  9.144 meter. En dat is net zo hoog als vliegtuigen vliegen! Hij zweefde over de Amerikaanse staat Arizona, en landde daarna met een parachute weer veilig op aarde. ‘Het is magisch’, vertelde Blaine via radio aan zijn team van medewerkers tijdens de tocht.

Gewichtjes

Blaine vertrok donderdagochtend vroeg. Hij hield de ballonnen in zijn hand en aan zijn benen hingen allemaal kleine gewichtjes. Die liet hij één voor één vallen om zo op te kunnen stijgen. Toen hij op bijna negenduizend meter hoogte was, zette hij een zuurstofmasker op omdat het op die hoogte lastiger ademen is. Om weer te kunnen dalen, liet hij zijn ballonnen los en liet hij een parachute openklappen.

Meer stunts

David Blaine heeft wel meer opvallende stunts gedaan. Zo liet hij zich al opsluiten in een gigantische vissenkom en heeft hij zich twee dagen opgesloten in een blok ijs midden in New York.

De stunt van vandaag duurde ongeveer 30 minuten en werd live uitgezonden op zijn YouTubekanaal. Hier kun je de stunt, en een gesprek met zijn trotse dochter, terugkijken (wel in het Engels).

:

 

Anderen lazen ook: Nieuwe stunt David Blaine.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook