Unsplash
Tips

Succesvol survivallen doe je zo

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Achttien dagen alleen maar paddenstoelen eten en water drinken. Dat klinkt niet fijn. Maar voor een man in Australië was het de enige manier om te overleven. Robert Weber verdwaalde deze maand in de wildernis. En hij is niet de eerste. Wat kun je leren van survivalsuccesverhalen? 

Tip 1: Laat een spoor achter

Leia (8) en Caroline (5) raakten twee jaar geleden de weg kwijt in het bos. De Amerikaanse zusjes werden na 44 uur teruggevonden dankzij de verpakkingen van hun mueslirepen.

Tip 2: Zoek water

Zonder water houd je het niet lang vol. Soms moet je creatief zijn. Zo dronken Leia en Caroline regenwater van de blaadjes van een bessenstruik.

Tip 3: Schrijf om hulp

Zorg dat helikopters en drones je kunnen zien. Tyson Steele schreef vorig jaar in koeienletters SOS in de sneeuw van Alaska. Na twintig dagen werd hij dankzij die letters gered. Ook het woord HELP gemaakt van takken heeft al meerdere keren levens gered.

Tip 4: Ga mediteren

Heb je een veilig plek en water gevonden? Probeer dan te ontspannen door alleen op je ademhaling te letten. Dat deed een Thais voetbalteam dat in 2018 vast kwam te zitten in een grot. Zo spaarden ze energie.

Tip 5: Blijf positief

Als mediteren niet werkt, denk dan aan leuke dingen. Dat zei Leia tegen Caroline. Ook Weber vertelde dat fijne gedachten aan zijn zoons hem in leven hielden.

Tip 6: Blijf op het pad

Weber verdwaalde toen hij met de auto een kortere route dacht te nemen en vast kwam te zitten in de modder. En ook Leia en Caroline verdwaalden toen ze verder gingen dan ze mochten. Dus de beste overlevingstip? Proberen niet te verdwalen! Want er zijn veel succesverhalen, maar misschien nog wel meer verhalen die niet goed aflopen.

Anderen lazen ook: Verdwaalde man overleeft 18 dagen in de wildernis.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook