Foto: DC Comics

Superman komt uit de kast in nieuwe strip

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

DC Comics introduceert een nieuwe Superman! In de nieuwe reeks stripboeken over de superheld komt hij uit de kast als biseksueel: hij valt op vrouwen en mannen. 

De nieuwe superman in deze stripboeken heet Jon Kent en is de zoon van de oorspronkelijke Superman. In het verhaal komt Jon uit de kast als biseksueel: hij valt op mannen en op vrouwen. In de strip krijgt Superman een relatie met een man. 

Held voor iedereen

Tom Taylor, de schrijver van de verhalen, vertelde aan de Amerikaanse krant The New York Times dat hij niet opnieuw een heteroseksuele witte man wilde hebben in deze strips. In een verklaring zei Taylor over de nieuwe Superman dat hij wil dat iedereen zich in een held kan verplaatsen. 'Iedereen verdient helden!'

Maatschappelijke thema's

De laatste tijd wordt in Superman-verhalen vaker geschreven over maatschappelijke thema's. In de laatste strips werd er bijvoorbeeld geschreven over vluchtelingen en bosbranden door klimaatverandering.

Anderen lazen ook: Batman-stripboek geveild voor recordbedrag.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook