ANP / Hollandse Hoogte / robin utrecht

Supermarkten in problemen door protesterende boeren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Boze boeren protesteren vandaag (weer) tegen de stikstofplannen van het kabinet. Op trekkers blokkeren ze meerdere wegen in het land. Ook zijn door het hele land twintig plekken geblokkeerd die producten leveren aan supermarkten.

De overlast op de weg valt tot nu toe mee. Maar de supermarkten hebben wel last van de boerenacties. Door het hele land zijn twintig distributiecentra geblokkeerd. Door de acties zijn vooral zuivelproducten in sommige supermarkten al op. Hoe lang de boeren met hun trekkers de boel blijven blokkeren, is nog onduidelijk.

Boos

Waarom protesteren de boeren ook alweer? Ze zijn boos, omdat het kabinet eist dat door het hele land de uitstoot van stikstof fors omlaag moet. Met wel 70%. Dat is beter voor planten en dieren in de natuur. En dat heeft flinke gevolgen voor boerenbedrijven. In de praktijk betekent dat dat veel boerenbedrijven zullen moeten stoppen.

Huis

Boze boerenactivisten blokkeerden eerder vandaag de ingang van het Mediapark in Hilversum, waar veel televisieprogramma's worden opgenomen. Vorige week stond een klein groepje boeren bij het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof), waar ze met vuurwerk gooiden.

Anderen lazen ook: Boze boeren rijden met trekkers over de snelweg

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook