Foto ANP

Superrijke vrouw geeft helft van haar geld weg

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Mackenzie Bezos, één van de rijkste vrouwen van de wereld, wil de helft van haar geld weggeven aan goede doelen. En dat gaat om flink wat geld, namelijk meer dan 16 miljard euro. 

Mackenzie Bezos was tot kortgeleden getrouwd met miljardair Jeff Bezos (de man op de foto naast haar). Hij is superrijk geworden met het bedrijf Amazon, één van de grootste webshops ter wereld. 

Voorbeeld volgen

Mackenzie Bezos is niet de eerste die zoveel geld aan goede doelen geeft. Miljardair Bill Gates begon er ooit mee. Hij riep tien jaar geleden de rijkste mensen in de wereld op om zijn voorbeeld te volgen. Zijn beweging heet The Giving Pledge.

Wereldwijd

Ongeveer tweehonderd miljardairs uit 23 verschillende landen doen mee met de beweging van Gates. Daar zitten (nog) geen Nederlanders bij.

Anderen lazen ook: 26 rijkaards even rijk als de armste helft van de mensen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Lief dat ze dat doet zeg!

Ik vind het mooi dat zij aan anderen denkt.

fantastisch! Wat zou ze anders met dat geld moeten doen? Ik hoop dat ze veel aan het milieu geeft!

Ik vind het goed dat rijke mensen geld geven aan goede doelen. Zo zorgen ze dat andere mensen of dieren het makkelijker hebben. Maar ik vind wel dat ze heel goed moeten nadenken aan welk doel ze het geven en dat ze ook moeten kijken wat ze er mee doen en of ze het niet in hun eigen zak steken. Ikzelf zou het besteden aan het klimaat en arme mensen een goeie goed betaalde baan geven.

wow wat supper lief helaas heb ik niet zoveel geld om te geven maar natuurlkijk heb ik wel 20euro gegeven maar okal is het 2euro alsnog hartstike lief

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.