Reddingsbrigade steekt rode fakkels af

Surfers in Scheveningen herdacht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

De vijf surfers die vorige week zijn omgekomen bij Scheveningen zijn maandag herdacht. Ze kregen een minuut lang applaus en de reddingsdienst bracht een laatste groet vanaf het water.

Een groep surfers kwam vorige week maandag bij Scheveningen in de problemen tijdens onstuimig weer met veel wind en zeeschuim. Een aantal surfers werd gered, maar voor deze vijf konden de hulpdiensten niets meer doen. Vier lichamen werden de dagen erna gevonden. Het lichaam van het vijfde slachtoffer dreef weg, waardoor hulpverleners er niet meer bij konden komen.

De surfplank van MathijsSurfplank

Na drie dagen is de politie gestopt met actief zoeken naar het lichaam van het vijfde slachtoffer. Het lichaam is waarschijnlijk te ver de zee op gedreven. Wel roepen agenten op om uit te kijken naar zijn surfplank. Op de foto hiernaast zie je hoe die eruitziet. Ook wordt er weer gezocht als er aanwijzingen zijn dat iemand iets heeft gezien. Dat gebeurde dinsdagochtend.

Herdenking

Maandag werden de vijf surfers herdacht. Er klonk een minuut lang applaus en er werden bloemen in het strand gestoken. In zee lagen surfers voor een laatste groet en de reddingsbrigade stak op zee rode fakkels af om de surfers te herdenken. Nabestaanden sprongen zeven keer over de golven heen. Volgens een Braziliaanse traditie doe je dan bij elke golf een wens.

Nabestaanden springen over de golven

Anderen lazen ook: Wat betekenen de vlaggen op het strand?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook