Zo komt surfparadijs RiF010 in Rotterdam eruit te zien. Foto RiF010

Surfparadijs in Rotterdamse gracht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Surfen doe je op zee. Toch? Nou, in Rotterdam kan het over een tijd ook in de stad. In een gracht, midden in het centrum, komt een heuse surfbaan.

Acht motoren moeten ervoor zorgen dat er golven tot wel anderhalve meter hoog over het water komen. Er wordt ook nog een kunstmatig rif gemaakt, dat de golven halverwege zal breken. Dan worden de golven dus lager. Zo wordt het ook lekker spartelen voor kinderen en mensen die net beginnen met surfen. Daarnaast kun je er straks kajakken, bodyboarden en duiken. En het water wordt ook nog eens meteen gezuiverd.

Rust verstoord

Niet iedereen is trouwens blij met het plan. Het plan voor de stadse surfbaan ligt er al jaren, maar door klachten is het steeds uitgesteld. De kerk in de buurt en omwonenden zijn bang zijn dat hun rust wordt verstoord. Toch gaat het werk aan de surfbaan nu echt beginnen, zegt de gemeente.

Kinderen betalen het minst

Wie een uurtje wil surfen in de stad, is daar straks tussen de 15 en 37,50 euro aan kwijt. Goed nieuws voor jou: kinderen en scholieren betalen het minst. Ervaren surfers, die de hoogste golven willen pakken, het meest. In 2024 moet de surfbaan af zijn.

Zie jij jezelf al zoeven over deze golven?

Anderen lazen ook: Kunstmatig rif in Utrechtse grachten

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook