Foto: Getty Images

Sushi-likkers opgepakt in Japan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Sushi-likkers hielden restaurants in Japan weken bezig. Drie van die onhygiënische grappenmakers zijn nu opgepakt.

Japanse jongeren likten er de afgelopen weken aan sushi, flesjes sojasaus en servies. Sommigen gingen zelfs nog verder en spoten desinfecterende handgel over het eten of smeerden er pittige wasabi op. Andere restaurantgasten gingen er daarna van eten, zonder dat ze wisten wat ermee gebeurd was. De grappenmakers filmden dat en publiceerden het op TikTok. Die vieze grappen zette de restaurants op z'n kop. Wie waren die jongeren en hoe konden ze gestopt worden?

Druk

Restauranteigenaren waren er maar druk mee. Klanten bleven namelijk weg door. De eigenaren gaven hun personeel daarom de opdracht om alles extra goed schoon te maken en de gasten goed in de gaten te houden. En dat werkte: drie jongeren, van 15, 19 en 21 jaar, konden onlangs worden gearresteerd.

Gevangenisstraf

De jongeren worden ervan verdacht 'een bedrijf in moeilijkheden te hebben gebracht'. Volgens persbureau AFP kan dat een gevangenisstraf van wel drie jaar opleveren. Of dat ook echt zo is, moet nog worden besloten. Restauranteigenaren hopen dat dit andere jongeren afschrikt en dat zij binnenkort weer normaal kunnen werken.

Anderen lazen ook: Sushi-likkers actief in Japan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook