Suze van de Goede Doelen Bakkerij

Suze (10) bakt voor het goede doel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Suze (10) en Norah (12) gaan een druk paasweekend tegemoet. De zusjes hebben samen De Goede Doelen Bakkerij. Met de verkoop van hun paasverrassingstassen steunen ze twee leeftijdsgenoten in Oeganda.

Suze is dol op bakken, versieren en chocola. Norah droomt ervan om kinderboekenschrijfster te worden en bij de radio te werken. Samen, en met een beetje hulp van hun ouders, runnen ze De Goede Doelen Bakkerij. Suze is de bakker en Norah is ‘hoofd communicatie’. Zij regelt het contact met de klanten. ‘Voor een inzamelingsactie van onze kerk verkocht ik een keer zelfgebakken cupcakes’, vertelt Suze. ‘Dat vond ik zo leuk dat ik het vaker wilde doen.’

160 chocolate chip cookies

Voor haar negende verjaardag kreeg Suze het logo en de website cadeau. Nu staat ze al meer dan een jaar minstens een keer per maand een hele dag, of zelfs twee, in de keuken. Deze zaterdag bakt ze meer dan 160 chocolate chip cookies. Die brengen ze rond bij klanten in de omgeving van Amersfoort.

Eigen bakkerij

Met de opbrengst steunen de zusjes Micheal (10) en Dorcus (12) in Oeganda via de organisatie Compassion. Norah: ‘Daarvan krijgen ze eten en kunnen ze naar school.’ De zusjes willen dit nog lang doen. Suze: ‘Ik wil later wel mijn eigen bakkerij. Ik vind het leuk om mensen blij te maken met wat ik bak.’ Norah grijnst: ‘En dan ga ik bij de radio werken en maak ik er heel veel reclame voor.’

Suze en Norah met foto's van Micheal en Dorcus Suze en Norah met foto's van Micheal en Dorcus

Anderen lazen ook: Wat vieren we eigenlijk met Pasen?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook