Prinses Ariane  Foto RVD Erwin Olaf

Taart voor prinses Ariane

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Hieperdepiep voor Ariane! De prinses is vandaag een jaartje ouder geworden. Twaalf kaarsjes op de taart in het paleis. En om 't te vieren hier een paar feestelijke foto's van de jongste koningsdochter.

Baby Ariane  Foto ANPAriane is geboren op 10 april 2007 in Den Haag. Ze is het derde kind en ook de derde dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. En de derde in het rijtje om in de voetstappen van paps te treden.
De koninklijke familie in de zomer van 2018 (Ariane helemaal rechts)  Foto ANPArianes oudste zus Amalia (15) is de kroonprinses en dus voorbestemd om koningin te worden. En prinses Alexia is tweede in de lijn van troonsopvolging.
De drie zussen wonen samen met hun ouders in Huis ten Bosch in Den Haag. Daar is de koninklijke familie begin dit jaar, nadat het paleis flink was opgeknapt, naartoe verhuisd.
De drie prinsessen tijdens de wintersport in Oostenrijk februari 2019  Foto ANPAriane zit nu in groep acht van een openbare school in Wassenaar. Na de zomer gaat ze naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Kan ze in de pauze highviven met haar zussen, want die lopen daar ook rond.
Prinses Ariane heeft een boel hobby's. Ze zit op hockey en is dol op paardrijden, jazzballet, tekenen en tokkelen op de gitaar.
Prinses Ariane  Foto ANPHaar volledige naam is Ariane Wilhelmina Máxima ines, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje Nassau. En als je haar tegenkomt moet je eigenlijk zeggen: 'Hallo, Hare Koninklijke Hoogheid prinses Ariane der Nederlanden. Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag!'

Anderen lazen ook: Tachtig weetjes over de jarige prinses Beatrix.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Van ❤️E gefeliciteerd met je verjaardag ARIANE Blij

ik wauw dat ik zoveel namen had Juichen Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.