Thea Beckmanprijzen 2018

Tadááá: dit zijn de Thea Beckmanprijzen 2018

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Vandaag werd de Thea Beckmanprijs 2018 uitgereikt. De kinderjury van De Jonge Beckman koos voor Anna's grote reis van Inez van Loon. De jury van volwassenen bekroonde De reis van Syntax Bosselman van Arend van Dam. 

De voorzitter van de stichting die betrokken is bij de Thea Beckmanprijs, zei bij de uitreiking in Museumpark Archeon dat de thema's van de genomineerde historische kinderboeken dit jaar opvallend waren: 'Ze gaan allemaal over verhalen waar we liever niet aan terugdenken. Het laat de andere kant van de mens zien en de gevolgen van zijn daden.' 

de reis vanSuriname

Arend van Dam kreeg de prijs voor het beste historische jeugdboek in de categorie onder twaalf jaar. De reis van Syntax Bosselman gaat over een man die na valse beloftes van Suriname naar Nederland werd gehaald voor de Wereldtentoonstelling 1883. In plaats van eregast te zijn, werd hij samen met zevenentwintig lotgenoten tentoongesteld voor het Nederlandse publiek.

De reis van Syntax Bosselman, Arend van Dam & Alex de Wolf (ill.). (Van Holkema & Warendorf, 10+)

 

Anna's grote reis van Inez van Loon

Java

De kinderjury vond het boek van Arend van Dam heel anders dan de andere genomineerde boeken en gaf het daarom een eervolle vermelding. Zelf koos de jury van De Jonge Beckman 2018 voor Anna's grote reis. Dit boek gaat over Anna die oceanen oversteekt op een VOC-schip van Nederland naar Java.

 

Anna’s grote reis, Inez van Loon (Clavis, 11+)

Je leest hier hoe de kinderjury zich voorbereid heeft.

Anderen lazen ook: Lampje wint prijs voor beste kinderboek.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook