De Tasmaanse Duivel is geherintroduceerd in Australie

Tasmaanse Duivel terug in Australië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Scoop is blij
Malou
van Zwieten

De Tasmaanse Duivel is terug in Australië! Dit vraatzuchtige buideldiertje met angstaanjagende naam wordt met uitsterven bedreigd. 

Nee, de Tasmaanse Duivels zijn niet zelf de zee overgestoken. Natuurbeschermers hebben 26 dieren uitgezet in een natuurgebied ten noorden van Sydney. Binnenkort emigreren er nog veertig naar hetzelfde gebied. De hoop is dat ze zich daar snel zullen voortplanten. 

Ziekte

De 80 tot 120 centimeter lange rovers woonden alleen op Tasmanië, een eiland bij Australië. Maar door een zeldzame besmettelijke ziekte gaat hun aantal daar snel achteruit. Dertig jaar geleden waren er nog 150.000, nu nog maar 25.000. De vechtersbazen geven de ziekte, een soort kanker, aan elkaar door als ze elkaar aanvallen en bijten. Wetenschappers hopen dat de dieren daar in Australië geen last van zullen krijgen, omdat daar geen dieren zijn die de ziekte hebben. 

Zo ziet de Tasmaanse Duivel er niet bepaald gevaarlijk uit

De Tasmaanse brul

Het Tasmaanse duiveltje op de foto hierboven ziet er schattig uit, maar de dieren hebben hun naam niet voor niets gekregen. Met hun gebrul jagen ze elkaar en hun prooi de stuipen op het lijf. En jou. Luister zelf maar:

De duivel is terug!

Tegen mensen kunnen ze weinig uithalen. Maar de kangoeroe-gemeeschap in Australië siddert en beeft. Drieduizend jaar lang hadden ze het gebied voor zichzelf, en nu is hun grootste vijand terug. De Tasmaanse Duivel eet nu eenmaal graag een kangoeroe op z'n tijd...

 

Anderen lazen ook: Nog 5 diersoorten die het moeilijk hebben in Australië

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

DAt geluid is erg raar

Het zijn leuke beestjes Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps