Foto: AFP

Taylor Swift brengt muziek uit op cassettebandjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Muziek luister je op Spotify of YouTube, toch? Vroeger werd er heel anders naar muziek geluisterd. Bijvoorbeeld op CD's of op LP's. Zangeres Taylor Swift gaat terug in de tijd en brengt haar muziek nu ook uit op cassettebandjes.

Een wat? In de jaren '80 en '90 werd muziek veel afgespeeld op cassettebandjes. Dat zijn kleine kastjes met een magnetisch bandje erin. Die kun je afspelen in een cassetterecorder.

Foto: Martin Bergsma

Nieuw album

Er wordt nu bijna geen muziek meer uitgebracht op van die cassettes. Maar Taylor Swift doet dat dus wel met haar nieuwe album Midnights, waar ze enorme hits mee scoort. Ook een aantal andere albums bracht ze al eerder uit op cassettes.

Ouderwetse manier

Taylor Swift is niet de eerste artiest die weer muziek uitbrengt op een 'ouderwetse' manier. Eerder verkochten onder andere Harry Styles en Ed Sheeran hun muziek ook op bandjes. Veel andere grote artiesten brengen hun muziek ook uit op een LP, dat is een plaat. Die kun je afspelen op een platenspeler. Die zijn ook nu weer steeds populairder. 

Anderen lazen ook: Taylor Swift staat op alle nummers in top 10

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook