Foto: Sotheby's

Te koop: een Gorgosaurus

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Er staat vandaag een bijzonder hebbeding te koop in New York. Een skelet van de Gorgosaurus! De dino wordt geveild door veilinghuis Sotheby’s. Wie het skelet wil kopen moet wel een flinke zak geld hebben. En een reusachtige woonkamer. 

Het skelet is namelijk drie meter hoog, en zeven meter lang. Het is 76 miljoen jaar oud, en werd gevonden in de Amerikaanse staat Montana. Dat is niet zo gek, want deze dino woonde in Noord-Amerika. Het is de voorloper van de Tyrannosaurus Rex. 

Groot roofdier 

De Gorgosaurus was een roofdier met sterke onderkaken en lange tanden. Hij liep op twee lange en gespierde achterpoten. Hij hield zichzelf in evenwicht met zijn staart. Zijn voorpootjes waren klein, met twee korte vingers. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Sotheby's

Dino's op het menu

De Gorgosaurus was een van de snelste roofsauriërs ooit. Handig, want zo kon hij andere dino’s vangen. Zelf stond hij bovenaan de voedselketen, en had veel te eten. Hij ving zowel planteneters als vleeseters. 

Eerste Gorgosaurus geveild

Voor het eerst wordt nu een skelet van deze Gorgosaurus geveild. Andere exemplaren zijn van musea over de hele wereld. Maar deze is te koop voor iedereen met genoeg geld. Verwacht wordt dat de dino zo’n acht miljoen dollar oplevert. Dat is iets minder dan acht miljoen euro.  

Dino aan de man

Het veilinghuis doet goed zijn best om de dino aan de man te brengen. Volgens een promotievideo op hun site is het dier ‘sneller en sterker’ dan de Tyrannosaurus Rex. Wie wil zo’n winnaar nou niet in zijn huiskamer?

Anderen lazen ook: Drie opvallende items op veilingen wereldwijd

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook