Er mogen minder toeristen in de gondels van Venetië

Te rond voor de gondel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Scoop is blij
Malou
van Zwieten

Venetië wordt te vol. En dan hebben we het nu eens niet over het aantal toeristen, maar over hun aantal kilo's. Waar je vroeger makkelijk zes toeristen in een gondel kwijt kon, zinkt-ie nu zowat onder al die zware lijven. Daarom mogen er voortaan maar maximaal vijf mensen in een bootje.

Eerlijk is eerlijk: het is niet allemaal de schuld van de zwaardere toeristen in Venetië. Doordat er meer motorboten op het water zijn, slaan er ook sneller golven over de rand van de gondels. Daarom mogen die nu niet meer zo diep in het water liggen. En dus nemen de gondels voortaan minder mensen mee.

Geen gouden tijden voor gondeliers

Voortaan gaan er geen zes, maar vijf mensen in de kleine boten en geen veertien, maar twaalf in de grote. De prijs blijft wel hetzelfde: een halfuurtje in zo'n prachtboot kost je tachtig euro. Dat betekent dus wel dat de gondeliers per tochtje minder verdienen. 

Bijzonder beroep 

Voortaan mag trouwens ook niet zomaar iedereen meer gondelier worden. Er staat nu in de wet dat dat alleen mag als je in Venetië geboren bent en ten minste één van je ouders ook gondelier is. Dat wordt nog een probleem, denken veel inwoners. De meeste jongeren hebben namelijk helemaal geen zin om hetzelfde te doen als hun ouders en gaan mooi ergens anders wonen. 

 

GIF'jes via GIPHY

 

Anderen lazen ook: Meer kinderen met ernstig overgewicht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook