bloemencorso dahlia's

Te weinig dahlia's voor de bloemencorso's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Wagenbouwers van de bloemencorso's maken zich zorgen. Door de droogte van afgelopen tijd zijn er te weinig dahlia's waarmee ze de wagens kunnen versieren. Bouwers komen honderdduizenden bloemen te kort.

In veel plaatsen waar bloemencorso's gehouden worden, kweken ze de bloemen op speciale velden. Normaal komen uit één dahlia-knol een stuk of vier bloemen, maar door de droogte zijn het er dit jaar minder. De bloemen op de velden hebben wel knoppen, maar die komen niet uit.

Minder witte bloemen

Omroep Gelderland  vroeg een paar verenigingen in Gelderland hoe het zit. De voorzitter van het bloemencorso in Rekken vertelt: 'Voor de elf wagens in het dorp worden normaal 1.2 miljoen dahlia's gebruikt. Vooral de witte zijn nu zeldzaam. Er zijn 60 procent minder witte bloemen dan normaal'.

Toekomst

De bloemencorso in Rekken is al eind deze week. Het plan is daarom om bloemen bij andere verenigingen te halen én om de dahlia's die er wel zijn eerlijk te verdelen onder de bouwers. De meeste dahlia's gaan naar de jeugdgroepen: 'Zij zijn de toekomst'.

Regen

In Beltrum hebben ze gelukkig nog even de tijd. Daar is het corso pas op 2 september. De organisatie hoopt op regen voor het komend weekend, en een temperatuur die niet onder de tien graden komt. Dan komt het misschien nog goed.

Anderen lazen ook: Minder vlinders door droogte en hitte.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps