Klaslokaal

Te weinig leraren: zestien Amsterdamse scholen dicht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

In Amsterdam krijgen ongeveer 5.400 leerlingen in de week van 9 tot 13 december geen les. Er zijn te weinig juffen en meesters om aan alle kinderen goed onderwijs te kunnen geven. 

Zestien Amsterdamse basisscholen blijven vanaf maandag 9 december een week dicht. Ouders van de leerlingen kregen daarover gisteren een brief. De scholen, die vooral in het stadsdeel Nieuw-West liggen, hebben te weinig leraren. In de week dat de school dicht is, gaan de leerkrachten samen bekijken hoe ze met het probleem om moeten gaan.

Weinig

De stichting waaronder de Amsterdamse scholen vallen, zei dat er aan het begin van het schooljaar dertien leraren te weinig waren. Nu zijn dat er al 20. Dat betekent dat ongeveer zeshonderd kinderen geen juf of meester hebben. 

Geld

Het tekort aan leerkrachten is niet alleen in Amsterdam een probleem, overal in Nederland hebben scholen er last van. De Onderwijsbond kondigde daarom een nieuwe landelijke onderwijsstaking aan op donderdag 30 en vrijdag 31 januari. De bond vindt dat het kabinet te weinig geld uitgeeft aan onderwijs.

Anderen lazen ook: De onderwijstaking? Dat ziet er zo uit!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik wil later ook juf worden ik vind het zo heel jammer want juf of meester worden is een super baan kinderen helpen lijkt me super leuk ik hoop dat er binnenkort weer meer juffen en meesters komen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.