Eigen beeld

Teddy (4) jongste lid ooit van slimme-mensen-club

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Hij kan in zeven talen tot honderd tellen, rekenen als de beste en hij leest zijn Harry Potter-boeken in recordtijd uit. En o ja, hij is nog maar net vier jaar oud. Teddy Hobbs is niet voor niets het jongste lid ooit van Mensa, een club voor superslimme mensen.

Teddy uit het Britse Portishead, leerde zichzelf lezen tijdens de corona-lockdown. Hij was toen nog maar net twee jaar oud. Het jongetje deed dat door televisie te kijken en op een tablet te spelen. Zijn ouders hadden toen nog niks in de gaten.

Tafels uit zijn hoofd

Niet veel later ontdekte ze dat hun zoontje een boek kon voorlezen. Ze waren nog maar net bijgekomen van die schrik toen hij ineens alle tafels uit zijn hoofd bleek te kennen. ‘Daarna kwamen landen en kaarten. En toen leren tellen in andere talen’, vertelden zijn ouders aan televisiezender BBC. Teddy kan inmiddels in zeven talen tot honderd tellen, waaronder in het Mandarijn, Welsh, Frans, Spaans, Duits en Engels.

Moeilijke test

Zijn ouders meldden hem aan bij Mensa, een club voor heel slimme mensen. Om lid te kunnen worden moet je eerst een moeilijke test doen. Teddy slaagde daar met glans voor.

Harder rennen

Zijn ouders proberen Teddy wel zo normaal mogelijk te behandelen. ‘Hij snapt niet zo goed dat zijn vriendjes nog niet kunnen lezen maar het is voor ons erg belangrijk dat hij met beide voetjes op de grond blijft staan. Gelukkig ziet hij ook dat vriendjes dan weer harder kunnen rennen dan hij’, vertelden ze aan journalisten.

Anderen lazen ook: 100-jarige breekt zwemrecord

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps