Foto: ANP

Tegen deze landen moeten de voetbalvrouwen op de Olympische Spelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De Nederlandse voetbalvrouwen spelen tijdens hun eerste Olympische Spelen in Japan tegen het Zuid-Amerikaanse land Brazilië, het Aziatische land Japan en het Afrikaanse land Zambia. Dat is vandaag bekendgemaakt.

Het was een spannende ochtend voor de Oranje Leeuwinnen, zoals de vrouwen ook wel genoemd worden. Door middel van een officiële loting werd bekendgemaakt tegen welke landen zij in juli moeten spelen.

Niet tegen VS en Japan

Er was van tevoren al wel iets duidelijk over de verdeling. Omdat Nederland eerder al Europees Kampioen en tweede op het Wereldkampioenschap werd, hadden zij het voordeel dat ze niet mochten worden ingeloot bij andere goede landen, zoals voormalig wereldkampoen de Verenigde Staten en gastland Japan. Die drie landen zitten dus alledrie in een andere poule.

Sterke groep

Na de loting bleek dat Nederland in groep F zit. En dat kan nog best spannend worden. Brazilië staat namelijk op nummer zeven op de wereldranglijst en China staat op nummer veertien. Nederland staat zelf op nummer vier. De Nederlandse spelers zullen dus hard hun best moeten doen om te winnen. In totaal doen er twaalf landen mee, verdeeld over drie groepen. De complete verdeling kun je hieronder bekijken in de (engelse) tweet van voetbalbond FIFA.

Anderen lazen ook: 7x Sarina Wiegman, de beste vrouwencoach wereldwijd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook