Door heel het land vierden de Democraten feestjes, zoals hier in Washington  Foto AFP

Tegenvaller voor Trump

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de Verenigde Staten hebben de Democraten, de tegenstanders van president Trump, een belangrijke overwinning gehaald. Zij hebben de ‘mid-terms’ gewonnen, een soort tussendoor-verkiezingen.

Bij de mid-terms wordt niet een nieuwe president gekozen, maar de Amerikaanse Tweede Kamer: de leden van het Huis van Afgevaardigden. De politici die daar in zitten moeten de plannen van de president goedkeuren. Omdat de Democraten nu in de meerderheid zijn, kan regeren voor president Trump wat lastiger worden. De Democraten hebben nu meer mogelijkheden om plannen van Trump tegen te houden.Zo ging de zon gisteren onder in Washington op de verkiezingsdag  Foto ReutersGefeliciteerd
Bij de mid-terms werd ook gestemd voor een deel van de leden van de Senaat. Dat is een soort Eerste Kamer. Daarin blijft de partij van Trump, de Republikeinen, wel de grootste. President Trump heeft de Democraten gefeliciteerd met de winst in het Huis van Afgevaardigden. Hij zegt dat hij met ze wil samenwerken.
 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Trump moet weg Duimomlaag Rentweg Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.