kyrgios australie branden

Tennisser vuurt aces af voor slachtoffers bosbranden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Tennisser Nick Kyrgios is helemaal klaar voor het nieuwe tennisseizoen. Niet zozeer voor zichzelf, maar voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië. In een bericht op Twitter laat hij weten dat-ie in actie komt voor de slachtoffers van die branden.

De 24-jarige tennisser gaat namelijk 200 Australische dollars (dat is 125 euro) per geslagen ace doneren. Het gaat dan over aces die hij slaat tijdens meerdere tennistoernooien in de Australische zomer zoals de ATP Cup en de Australian Open.

Speciale wedstrijd

Kyrgios is op dit moment de nummer 30 van de wereld en staat bekend als de bad boy in de tenniswereld. Hij gaat bijvoorbeeld regelmatig in tegen de scheidsrechter, slaat nog weleens een racket stuk op de baan en heeft zelfs ooit eens een stoel over de tennisbaan geslingerd. Afgelopen jaar kreeg Kyrgios voor ruim 100.000 euro aan boetes van tennisbond ATP.

Dat geld kan ik beter besteden heeft hij misschien wel gedacht. Per geslagen ace doneert hij de komende maanden een vast bedrag voor de slachtoffers van de branden in 'zijn land'. Maar de Australische tennisser wil meer doen dan alleen zelf geld ophalen. Op nieuwjaarsdag riep-ie tennisbond Tennis Australia en de Australian Open op tot het spelen van een speciale wedstrijd in de hoop zoveel mogelijk geld op te halen.

Knipoog

Landgenoot Alex De Minaur liet reageerde met een tweet waarin hij laat weten per ace 250 dollar te doneren. 'Ik denk wel niet dat ik zoveel aces als jou zal slaan', schreef hij er - met een knipoog - bij.

Extreme hitte

Al weken heeft Australië last van extreme hitte en bosbranden. Alleen al in de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales is een gebied dat anderhalf keer zo groot is als België afgebrand. Honderden huizen zijn verwoest en meerdere mensen zijn overleden.

Anderen lazen ook: Brandweer in Australië redt uitgedroogde koala.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps