ANP

Terrassen en winkels open: krijgen we vanavond goed nieuws?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Zit jij vanavond aan de buis gekluisterd voor de persconferentie? Dikke kans dat je dan goed nieuws te horen krijgt. Hoogstwaarschijnlijk mogen binnenkort de terrassen en winkels weer open.

Het nieuws over de versoepelingen van de coronaregels lekte dit keer wéér eerder uit. Hierdoor wordt verwacht dat demissionair premier Rutte gaat aankondigen dat de terrassen en winkels open mogen en dat mensen thuis meer bezoek mogen ontvangen. De nieuwe regels zouden vanaf volgende week woensdag 28 april ingaan. Een terrasje pakken op Koningsdag zit er dus nog niet in. 

Coronacijfers

Het kabinet durft de regels te versoepelen omdat het beter gaat de coronacijfers. Er raken dagelijks nog steeds veel mensen besmet met het virus, maar deze belanden minder vaak in het ziekenhuis. Daarnaast worden er elke week veel mensen gevaccineerd én hebben veel mensen het virus inmiddels al een keertje gehad. 

Deze regels gaan (waarschijnlijk) veranderen:

- Terrassen mogen open voor mensen uit hetzelfde huishouden, maar moeten misschien op een bepaald tijdstip dicht.

- Winkels mogen weer open zonder afspraak.

- De avondklok geldt niet meer.

- Mensen mogen thuis weer twee mensen ontvangen, in plaats van een.

- Leerlingen van hogescholen en universiteiten mogen weer vaker naar school.

Anderen lazen ook: Een jaar corona in Nederland: wat weet jij van het virus?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook