Tessa over ijs scheppen

Tessa (11) verkoopt ijsjes voor het goede doel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een belangrijke dag voor Tessa (11) uit Amsterdam. Ze gaat aan het werk bij ijssalon La La IJs in Amsterdam. Niet zomaar, maar voor het goede doel.

Wat doet een ijssalon met ijs dat overblijft na de zomer? Dat vroeg Tessa (rechts op de foto) een paar weken geleden toen ze bij de ijssalon bij haar in de buurt was. Een goed antwoord kreeg ze niet. De winkel bestaat nog niet zo lang en de bazen hadden er nog niet over nagedacht. Tessa wel: verkopen voor het goede doel.

Onbekende ziekte

'Mijn beste vriend Roman heeft de ziekte van Duchenne. Dat is een spierziekte. Het zorgt ervoor dat je spieren achteruitgaan en slap worden. Lopen lukt hem niet meer en iets pakken gaat ook al lastig', vertelt Tessa. De ziekte is niet zo bekend. Met haar actie wil ze daar iets aan veranderen. 'Roman zal niet meer beter worden, maar mijn doel is dat kinderen de ziekte in de toekomst wel kunnen overleven.'

Laatste ijsje van het jaar

Het geld dat Tessa (samen met vriendin Jasmijn) zondagmiddag ophaalt, gaat naar een stichting die strijdt tegen de ziekte van Duchenne. 'Het is de laatste dag dat de winkel open is en ik hoop dat er veel mensen nog een laatste ijsje komen halen', zegt ze. 'Misschien halen we wel vijfhonderd euro op...'

Anderen lazen ook: IJsmaker verzint nieuwe smaak: worstenbrood-ijs of Help, de waterijsjes raken op!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat een goede actie zeg! Succes met verkopen.

Wat een super goede actie
Zeker even langs gaan!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.