Global Children's Designathon in NEMO Amsterdam

Tessa (9): 'Verbouw eten op je dak'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Verzin slimme oplossingen om de wereld beter te maken. Dat was de opdracht die vijftig kinderen zaterdag kregen tijdens de Global Children’s Designathon in NEMO Science Museum. Tessa (9) bedacht, samen met haar zusje Shira en vriendin Stephanie, een héél bijzonder dak. 

‘Wij wonen in een huis met een plat dak’, vertelt Tessa (9). ‘Daarop kun je makkelijk eten verbouwen. 'Daarvoor heb je geen wagens en benzine nodig, dus dat is goed voor het milieu.'

Moestuintje
Op hun dak komt een moestuintje, wat schapen en kippen voor de eieren. Ook komen er zonnepanelen én windmolens om energie op te wekken. En op koffiedik worden paddenstoelen gekweekt.

Wereld verbeteren
Het idee achter de designathon, die in tien steden over de hele wereld werd gehouden, was kinderen leren hoe ze kunnen helpen om de wereld te verbeteren. In groepjes werden oplossingen bedacht, getekend en geknutseld. Aan het eind van de dag werden ze gepresenteerd. 

Het volledige artikel over de Global Children's Designathon lees je komende donderdag in de papieren Kidsweek. Heb je nog geen abonnement? Maak dan nu met ons kennis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps