Foto: Pixabay

Test: Hoe gezond ben jij online?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Om gezond online te leven moet je rekening houden met hoe je je lichamelijk, geestelijk en sociaal voelt. Dat je lekker in je vel zit, gezond bent en genoeg vrienden hebt dus. Hoe zit dat bij jou? Doe de test.

‘De balans tussen die drie punten is belangrijk. Maar dat verschilt voor iedereen', vertelt Sarah Hijmans van de Week van de Mediawijsheid. 'Er zijn kinderen die veel van gamen houden en daardoor een enorm online sociaal netwerk hebben. Dat is heel goed, maar ze zitten wel vaak stil. Tegelijkertijd zijn er weer andere kinderen die misschien niet zo veel achter schermen zitten, maar juist enorme druk voelen op school om te presteren. Voor die kinderen is het juist wel goed om wat meer te ontspannen, door bijvoorbeeld grappige TikTok-filmpjes te maken.’

Balans vinden

Hoeveel schermtijd voor jou ideaal is, is dus moeilijk te zeggen. ‘Je snapt natuurlijk wel dat acht uur achter een scherm niet goed is, maar er is geen goed of fout. Het gaat erom dat je de balans kunt vinden tussen je lichamelijke, geestelijke en sociale gezondheid. Dat leer je door veel uit te proberen en je schermen altijd actief te gebruiken.’ 

Vandaag begint de Week van de Mediawijsheid. Het thema dit jaar is digitale gezondheid. Hoe gezond ben jij online? Doe de test! In Kidsweek lees je tips voor een betere balans.

Anderen lazen ook: Test: Wat voor eter ben jij?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

deze is echt heeeeeeeeeel slecht gemaakt Duimomlaag Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.