De groep in het Museon. Foto: Rolf Rosing

Testteam bezoekt MUSIC! in het Museon

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

In het Museon in Den Haag is een fonkelnieuwe tentoonstelling geopend. Bij MUSIC! - van Beethoven tot Beyoncé gaat het om muziek horen, maken en voelen. Wat vindt het testteam ervan? 

‘Ik luister veel naar Beethoven’, vertelt Victor aan het begin van de dag. Wat hij van deze tentoonstelling verwacht? ‘Geen idee. Ik zie het wel.’ En daar gaan ze. Voor zich zien de testers in totaal dertig ‘stations’ (houten frames met daarin aparte onderdelen van de tentoonstelling). Eerst maar even een filmpje bekijken om op te warmen. Daarna lopen Felix en Victor naar een blauw meubel met uitpuilende nephersenen eraan en knoppen erop. Ze beginnen wat te duwen. ‘Wat ís dit?’ vraagt Felix zich af. ‘Hebben we al iets goed?’ 

Felix en Victor spelen met filmmuziek. Foto Rolf Rosing

Felix en Victor spelen met filmmuziek: 'Je kan JamesBond-geluid onder Harry Potter zetten!' Foto: Rolf Rosing

Drum-battle 

Sanne en Silke hebben iets gevonden waar ze wél raad mee weten: een drum-battle. Voor zich staan twee trommels en een scherm. Op het scherm zijn vallende figuurtjes te zien. Komen die in een vlak terecht, dan moet je op de juiste trommel slaan. ‘Het moet in het goede ritme. Als je een fout maakt krijg je een minpunt, als je het goed hebt er één bij’, legt Silke uit. ‘Een béétje moeilijk wel, maar ook superleuk’, vindt Sanne. Ondertussen zijn Felix en Victor bij een ronde tafel beland waaraan koptelefoons hangen. Door op touchscreens te drukken met verschillende vormen, krijgen ze de geluiden die daarbij horen door op hun koptelefoon. ‘Aah ik schrik hiervan!’, schreeuwt Victor. ‘Dit is echt veel te hard’, vindt ook Felix. 

In het Museon kun je ook je eigen videoclip opnemen. Wat vind jij van dit pareltje van Felix?

Hiphop met armbewegingen 

Maar er is nog zóveel meer. Carpool Karaoke bijvoorbeeld: een auto waarin je lekker kunt meeblèren met je favoriete hit. Sanne en Silke gaan voor Shake It Off van Taylor Swift. En óf er wordt geshaket! ‘Dit was leuk!’ hijgt Sanne na. ‘Alleen staat de muziek zo hard dat je elkaar niet hoort.’ Zeg, waar hangen die jongens eigenlijk uit? Nou, in de studio, hun eigen nummer-1-hit te maken. Felix is bezig op een paneel met lichtgevende knoppen. ‘We hebben al een beat en een melodie. Nu voeg ik de laatste effecten toe.’ 

Sanne en Silke chillen in de relaxkamer. Foto: Rolf Rosing

Sanne en Silke chillen in de relaxkamer. 'Kan die deur dicht?' Foto: Rolf Rosing

Geen glurende journalist 

En dan is het tijd voor het eindoordeel. ‘Ik vond het heel leuk, maar soms was het wel een beetje vaag wat je moest doen’, zegt Silke. Dat delen de anderen wel. ‘De nummer-1-hit vond ik het leukst’, zegt Victor. ‘Daar kon je je creativiteit echt in kwijt’, vult Sanne aan. En o ja, wat ze ook nog leuk vonden was een station met filmbeelden. ‘Dan zie je een scène uit Harry Potter en kun je zelf kiezen welke muziek je erbij wilt horen’, vertelt Victor. ‘Heel leerzaam’, vindt Sanne. ‘Want dan besef je dat de muziek echt moet passen bij het moment.’  

Cijfer: 7,8 

+ leuk én leerzaam tegelijk 

+ veel zelf doen, creatief 

+ ondertussen leer je nog wat over geschiedenis, bijvoorbeeld bij het dansen 

- sommige dingen waren vaag, iets meer informatie was fijn geweest  

- soms waren de geluiden te hard 

Ennn ook Victor luchtgitaarde de pan uit, kijk maar!

Anderen lazen ook: Benieuwd welke uitjes en producten het Kidsweek Testteam nog meer heeft beoordeeld? Hier vind je een overzicht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps