Foto: Pixabay

Teun (7) en Daan (5) 'redden' hun oma

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De 'toppers van het jaar' worden ze al genoemd: Teun (7) en zijn broertje Daan (5) uit 's-Heerenberg in Gelderland. Hun oma werd onwel en de broers hebben haar gered door direct 112 te bellen.

De twee waren op bezoek bij hun oma Ans, toen zij ineens onwel werd. Ze heeft een longziekte en was grieperig. De jongens schrokken, maar bleven heel rustig en wisten direct wat ze moesten doen: 112 bellen.

Op zoek naar telefoon

Teun rende door het huis, vond een telefoon en belde het alarmnummer. 'Ik weet dat je niet zomaar voor de grap moet bellen, alleen bij iets ergs. Nu ging het écht niet goed. Ik wist zeker dat ik kon bellen', vertelde hij aan het AD. Aan de lijn met de meldkamer kon hij precies uitleggen wat er gebeurt was en waar zijn oma woonde. 

Hulde

Oma Ans is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en met haar gaat het inmiddels weer wat beter. Ook de agenten zijn trots op de jongens. 'Hulde voor deze twee mannekes!', plaatste de politie op Facebook.

Anderen lazen ook: Held Youri (15) redt leven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het heel stoer van die jongens!

Ik vind het heel stoer van die jongens!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.